Dan po prvomajski budnici je vedno dan za regeneracijo, analizo in pregled vseh slik in videoposnetkov, ki nastanejo med dogajanjem. Letošnja budnica je bila končno spet izvedena s celotnim orkestrom in na veliko več postojankah kot lani.

Spomini na 2020 in 2021

A se še spomniš, da smo budnico leta 2020 na nek način preskočili? No, smo pa zato trdo delali že tedne prej. Morali smo se posneti in pripraviti video za televizijo! Z godbama Medvode in Dobrova-Polhov Gradec smo se predstavili v oddaji Slovenski pozdrav. Več o tem lahko prebereš in si nas tudi ogledaš v naši novici o prvomajski budnici 2020.

Lani smo se predstavili s čisto novimi majicami, ki smo jih nosili tudi letos. Budnica je bila sicer krajša. Zaigrali smo samo na treh lokacijah – v Domu upokojencev Kranj, Domu starejših občanov Preddvor in na Glavnem trgu v Kranju. No, nismo pa pozabili še na skrivno lokacijo, kjer smo se na daleč srečali s prijatelji iz Pihalnega orkestra občine Šenčur. Kratka in sladka budnica torej 😃. Tudi takrat smo napisali še nekaj o budnici 2021.

Kaj pa letos?

Ni samo ene besede, ki bi opisala vse občutke, ki so se porajali v že malo bolj izkušenih članih in tudi tistih, ki so se letos s konceptom prvomajske budnice šele spoznavali. Dan je bil kar dolg, a vseeno poln energije. Spodaj si oglej, kje smo se predstavili letos.

Budnica 2022 je potekala po trasi s seznama.
Postojanke na budnici 2022

Smo katero izmed koračnic zaigrali tudi v tvojem kraju? Imaš sliko ali videoposnetek? Objavi na Facebook ali Instagram in nas označi @pihalniorkesterMOK ali @orkesterkranj. Na Instagramu lahko dodaš tudi #pomokšpila.

Tudi letos smo se predstavili z nečim novim! Zjutraj pred začetkom budnice smo dobili še čisto sveže nove jakne, ki so nas prijetno grele ob malce nižjih temperaturah. Jakne smo že zjutraj, takoj po obisku kranjskih upokojencev, pokazali še županu Mestne občine Kranj, Matjažu Rakovcu. Nad nastopom in novo opravo je bil vidno navdušen. 🙌

Letošnja budnica ne bi bila tako topla in urejena brez naših novih sivih jaken.
Nove sive jakne z našim logotipom in grbom Mestne občine Kranj. Lepe, a ne?

Prvomajska budnica skorajda ne bi bila popolna brez kakšnega presenečenja. Zato smo se spontano odločili, da letos prvič obiščemo še poklicne gasilce iz GARS Kranj. Za nas so prižgali lučke na gasilskih vozilih in nas še celo posneli z dronom! Video si lahko ogledate tudi v njihovi objavi na Facebooku. Hvala, gasilci, in upamo, da se drugo leto ponovno vidimo.

Kljub temu, da našega dirigenta in glavnega predvodnika Tomaža Kukoviča – Kukija letos ni bilo z nami, smo se vseeno odlično ujeli tudi s predsednikom in predvodnikom Tilnom Oblakom. To je bila namreč Tilnova prva budnica, kjer je sodeloval tako kot predvodnik pa tudi kot baritonist in občasno še tubist 🤯. Smo se pa vseeno ob koncu dneva srečali še s Tomažem in Godbo Cerklje v Adergasu, kjer smo skupaj zaigrali še nekaj koračnic.

Dirigent in predvodnik dveh godb - Cerklje in Kranj - Tomaž Kukovič.
Zadovoljni Tomaž ob koncu budnice.

Kot vidite, se nam je letos kar dogajalo. Kljub slabšim vremenskim napovedim je vreme, razen res par kapljic, zdržalo čisto do konca! Za nami je torej še ena odlična prvomajska budnica, tako da že komaj čakamo na naslednjo! Do takrat pa v galeriji najdeš nekaj slik, ki so zaznamovale 1. maj 2022.

Živel prvi maj! 🌹

Ostali dogodki: